ПОВІДОМЛЕННЯ про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті містобудівної документації – детальному плані частини території смт. Авангард Одеського району Одеської області для розміщення об’єктів житлової та громадської забудови обмеженої вулицями Ангарська, Теплична та Фруктова

 

           Авангардівська селищна рада Одеського району Одеської області повідомляє про початок процедури  розгляду та врахування пропозицій громадськості у проектідетального плану частини території смт. Авангард, для розміщення об’єктів житлової та громадської забудови обмеженої вулицями Ангарська, Теплична та Фруктова.

         Проект містобудівної документації розроблено у відповідності з чинними законодавчими актами, нормами і  правилами та  стандартами.

        Замовник– виконавчий комітет Авангардівської селищної ради Одеського району Одеської області, юридична та фактична адреса: 67806, Одеська область, Одеський район, смт. Авангард, вул. Добрянського, буд. 26, тел. (048) 797-25-04.

         Розробник – ФОП Прокопова К.О. (Архітектор: Нестерова Є.В., кваліфікаційний сертифікат – серія АА № 003671, серія АА № 002640), Одеська область, Одеський район, смт. Овідіополь, вул. Троїцька, 77.

         Підстава для розроблення:

      – рішення Авангардівської селищної ради від 12.08.2021 р. №738-VIII «Про розроблення детального плану частини території смт. Авангард Одеської області, для розміщення об’єктів житлової та громадської забудови обмеженої вулицями Ангарська, Теплична та Фруктова»;

     – рішення Виконавчого комітету Авангардівської селищної ради від 22.09.2021 р. за № 289 «Про визначення розробника проекту містобудівної документації – детального плану частини території смт. Авангард Одеської області, для розміщення об’єктів житлової та громадської забудови обмеженої вулицями Ангарська, Теплична та Фруктова та укладання з ним договору».

          Проект детального плану частини території смт Авангард розроблений з метою:

уточнення у більш крупному масштабі положень генерального плану; визначення функціонального призначення та параметрів забудови земельних ділянок, розподіл територій згідно з будівельними нормами, державними стандартами і правилами; формування принципів планувальної організації забудови території; встановлення червоних ліній та ліній регулювання забудови;  визначення всіх планувальних обмежень використання територій згідно з державними будівельними нормами та санітарно-гігієнічними нормами;  визначення потреб у підприємствах та установах  обслуговування, місць їх розташування; визначення містобудівних умов та обмежень на забудову земельних ділянок; забезпечення комплексності забудови території;  з метою проведення будівельної діяльності на території Авангардівської селищної ради Овідіопольського району Одеської області у відповідності до чинних в Україні будівельних норм та норм, що регулюють розроблення, прийняття й додержання у процесі будівництва містобудівної та проектної документації; задля гармонізації розвитку території Авангардівської селищної ради Овідіопольського району Одеської області в цілому.

          Прогнози детального плану сформовані виходячи з терміну їх реалізації:

         – на перший етап реалізації проекту –  3 роки;

         - розрахунковий етап – відповідно розрахунковому етапу чинного генерального плану смт. Авангард, затвердженого рішенням № 1265-V від 24.03.2015 року.

         Склад та зміст містобудівної документації: пояснювальна записка; вихідні данні; графічна частина.

         Основні техніко-економічні показники (на розрахунковий термін): територія в межах проекту ДПТ – 25,40 га; в межах проекту – 56,30 га; чисельність населення – 12,918 тис.осіб; щільність населення  – 508,0 люд./га; житловий фонд – 310,0 тис.м2; зелені насадження (крім зелених насаджень мікрорайонного значення) – 7,62 га; дошкільні навчальні заклади – 430 місць; загальноосвітні навчальні заклади – 540 учнів; гаражі для постійного зберігання легкових автомобілів (паркінги) – 3250 маш.-місць; гаражі для постійного зберігання легкових автомобілів (паркінги) – 236 маш.-місць;  відкриті автостоянки для тимчасового зберігання легкових автомобілів – 1825 маш.-місць.

      Графічні матеріали: схема розташування території у планувальній структурі населеного пункту (району) М 1:5000; план  існуючого  використання території суміщений з опорним планом та схемою існуючих планувальних обмежень М 1:1000; проектний  план суміщений з планом червоних ліній та схемою планувальних обмежень М 1:1000; схема  організації  руху  транспорту  і  пішоходів  М 1:2000; схема інженерної підготовки території та вертикального планування М 1:2000; схема  інженерних  мереж, споруд і використання підземного простору М 1:2000; креслення поперечних профілів вулиць М 1:100.

       Місце ознайомлення з проектом містобудівної документації – ознайомитися з проектом детального плану частини території смт. Авангард, можливо у відділі містобудування та архітектури Виконавчого органу Авангардівської селищної ради,  за адресою: 67806, Одеська область, Одеський район, смт. Авангард, вул. Добрянського, 30, (будівля ЦНАПу,  ІІ поверх), телефон: (048) 797-21-89 та на офіційному веб-сайті Авангардівської селищної ради: https://avangard.odessa.gov.ua.

          Строки ознайомлення у відділі містобудування та архітектури Виконавчого органу Авангардівської селищної радибудь-який робочий день тижня  (понеділок – четвер з 8.00 до 17.00, перерва на обід з 13.00 до 13.45, п’ятниця з 8.00 до 16.00, перерва на обід з 13.00 до 14.00).

         Відповідальною особою за забезпечення організації розгляду пропозицій громадськості визначено – начальника відділу містобудування та архітектури Виконавчого органу Авангардівської селищної ради – Гудзікевича Валентина Михайловича.

       Адреса за можуть надсилатися пропозиції (зауваження) – 67806, Одеська область, Одеський район, смт. Авангард, вул. Добрянського, 30, або на e-mail:  avangardmistobud@gmail.com. Телефон для довідок(048) 797-21-89.

       Відомості про строк подання і  строк  завершення  розгляду пропозиційпропозиції громадськості приймаються відповідальною особою  з 10 лютого 2022 року по 11 березня 2022 року (включно).

       Пропозиції  (зауваження)  можуть  подаватися  в письмовій та/або  усній формі під час громадських слухань із внесенням їх до протоколу  громадських  слухань. Письмові пропозиції подаються під час  громадського обговорення протягом визначених строків. Письмові пропозиції подаються фізичними особами із  зазначенням  прізвища, імені та по батькові, місця проживання, із  особистим  підписом.  Юридичні  особи  подають  пропозиції  із зазначенням  найменування  та  місцезнаходження  юридичної  особи. Анонімні пропозиції не розглядаються.

       Дата, час і місце проведення громадських слухань та презентація проекту детального плану частини території смт. Авангард – презентація та громадські слухання відбудуться 11 березня 2022 року об 11.00 у приміщенні медіа-центра Авангардівського будинку культури та відпочинку, за адресою: Одеська область, Одеський район,  смт. Авангард, вул. Добрянського, 28.