Представники Норвезької ради у справах біженців NRC на чолі з генеральним секретарем Яном Егеландом та БФ «Маніфест миру» завітали до Авангардівської громади

Вчора до Авангардівської громади завітали представники Норвезької ради у справах біженців NRC на чолі з генеральним секретарем Яном Егеландом та БФ «Маніфест миру».

Делегація відвідала Центр надання адміністративних послуг, який нині виконує ще і функцію одного із пунктів видачі гуманітарної допомоги, де щоденно зустрічають, реєструють та допомагають внутрішньо переміщеним особам.

Тут почесні гості мали змогу поспілкуватися з переселенцями та працівниками ЦНАПу, дізнатися про основні потреби людей, які тікаючи від жахіть війни, вимушено переїхали, про допомогу та підтримку, яку надає громада.

Також, гості познайомилися з першокласниками Авангардівської гімназії та оглянули просторі приміщення новозбудованої школи. Ян Егеланд, поділився враженнями від сучасних класів інформатики та природничих наук, зазначивши, що вони дуже схожі на класи норвезьких шкіл.

Про готовність громади до пожежогасіння та надзвичайних ситуацій, члени делегації дізналися, відвідавши Центр безпеки громадян.

“Ми вдячні за підтримку та допомогу європейським країнам! Україна обов’язково переможе і також буде частинкою європейської спільноти” – на завершення зустрічі зазначив Сергій Хрустовський.