Розроблено та затверджено генеральний план та план зонування села Прилиманське

 Розроблено та затверджено генеральний план та план зонування села Прилиманське

 Генеральний план та план зонування території села Прилиманське Одеського району Одеської області був затверджений 27.01.2023 року на ХХVІ сесії Авангардівської селищної ради VІІІ скликання. А напередодні, 25 січня, в приміщенні  медіа-центру Авангардівського будинку культури та відпочинку на засіданні архітектурно-містобудівної ради, яка функціонує при відділі містобудування та архітектури виконавчого органу Авангардівської селищної ради було розглянуто зазначену містобудівну документацію та вирішено рекомендувати  генеральний план та план зонування території с. Прилиманське Одеського району Одеської області до затвердження у встановленому законодавством порядку.

 Проте, цій події передував досить тривалий процес, адже перші кроки створення генерального плану та плану зонування території села Прилиманське були зроблені ще в 2015 році, коли депутати колишньої Прилиманської сільської ради прийняли рішення «Про розроблення генерального плану та плану зонування території  с. Прилиманське», однак певний час справа ніяк не могла зрушити з місця.

 Все змінилось після об`єднання з Авангардівською селищною радою. У липні 2018 року була розпочата процедура розгляду та врахування пропозицій громадськості у вказаному проєкті містобудівної документації. А її логічним завершенням стали громадські слухання.

Генеральний план розроблений ТОВ «Цивільпроект» на замовлення виконавчого органу Авангардівської селищної ради, згідно із завданням на проєктування, погодженим відділом містобудування та архітектури виконавчого органу Авангардівської селищної ради, та інших вихідних документів.

Генеральний план – це містобудівна документація, яка має стратегічне значення для розвитку села на наступні 20 років. Основною метою розробки було обгрунтування потреб і визначення основних напрямків використання території, враховуючи державні, громадські і приватні інтереси під час планування і використання територій. Крім того, метою розробки містобудівної документації було визначити межі, функціональні зони, пріоритетні і дозволені види використання земельних ділянок, оцінка загального стану довкілля населеного пункту тощо.

Отже, відтепер село Прилиманське має документ державного планування, – генеральний план та план зонування території села Прилиманське,                          яким регулюватиметься містобудівна діяльність, визначатимуться рішення, пов`язані з розвитком, плануванням, забудовою та використанням території населеного пункту.