З Литви до України експортували небезпечні морепродукти

🚩Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 18 лютого 2023 року N2023.1192, стосовно виявлення перевищення допустимого рівня Кадмію у замороженому Міксі морепродуктів (виробник: Zejiang Zhoufu food Co.LTD, China),що експортувалися з Литовської Республіки (відправник: UAB “Plunges kooperatine prekyba” Lithuania) до України одержувач: ТзОВ «ВІЧУНАЙ-УКРАЇНА», вул.Солом‘янська,3 , офіс 6, м. Київ, 03110).

📣Для інформації:
Кадмій накопичується в трубчастих кістках, підшлунковій залозі, селезінці, але, перш за все, в печінці й особливо в нирках, причому період його напіввиведення з організму становить від 10 до 30 років. Кадмій має токсичну дію на нирки, кісткову і дихальну системи. Його відносять до числа канцерогенів, небезпечних для людини.

Шановні споживачі! У разі виявлення  в обігу вказаного харчового продукту, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області за адресою: 7-а Пересипська, 6, м. Одеса, 65042, т/факс 048-716-13-01