Представники Авангардівської громади взяли участь у заході “На шляху до соціальної згуртованості і порозуміння: інтеграція ВПО у приймаючі громаді”

Представники Авангардівської громади взяли участь у заході “На шляху до соціальної згуртованості і порозуміння: інтеграція ВПО у приймаючі громаді”, який проводив “Право на захист” в рамках проєкту “Сприяння інтеграції внутрішньо переміщених осіб в приймаючі громаді” у партнерстві із Acted.

Два дні спільно з експертами розбирали процеси та інструменти інтеграції ВПО, розставлення приоритетів, визначення актуальних викликів та ефективні методи реагування на них.

Дякуємо організаторам за цікаву зустріч і можливість обмінятися досвідом із колегами з інших громад.

З 2022 року Авангардівська громада співпрацює із БФ “Право на захист”.

БФ “Право на захист” у партнерстві із УВКБ ООН та в межах проєкту “Консорціум реагування: Надання гуманітарної допомоги постраждалому від конфлікту населенню в Україні (2023-2024)” надають грошову допомогу ВПО, які переїхали до Авангардівської громади.

Також експерти БФ “Право на захист” надають безкоштовну юридичну консультацію ВПО.

Acted Ukraine – відокремлений підрозділ іноземної неурядової організації.

Завдяки спільним зусиллям ACTED з Авангардівською селищною радою, відбулося відкриття простору для ВПО, де кожна людина може отримати якісні соціальні послуги та необхідну допомогу.

Також ACTED пропонує мешканцям Авангардівської громади прийняти участь у Програмі екстреної підтримки засобів до існування, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку, в рамках якої можна претендувати на отримання грантової допомоги.

БФ «Право на захист» і ACTED проводять тренінги із представниками Мобільної Бригади,з фахівцями із соціальної роботи та працівниками освіти.