Міністр освіти і науки України разом із заступником голови ОДА і директором Департаменту освіти і науки ОДА відвідали заклади освіти в селищі Авангард

В рамках робочої поїздки до Одеської області, Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий разом із заступником голови ОДА Антоном Шалигайло і директором Департаменту освіти і науки ОДА Александр Лончак відвідали заклади освіти в селищі Авангард.

Начальник Відділу капітального будівництва селищної ради Артем Сирітка, проектний менеджер селищної ради Юлія Слободянюк і директора закладів освіти провели екскурсію і розповіли про організацію освітнього процесу в Громаді.

✔️В Авангардівській Громаді діють чотири заклади загальної середньої освіти: Прилиманський, Новодолинський і Хлібодарський ліцеї та Авангардівська гімназія. Перевезення дітей здійснюють 10 шкільних автобусів.

✔️В усіх закладах освіти Громади облаштовані укриття. Навчальний процес 2024-2025 буде проходити офф-лайн. В цьому році до перших класів зараховано 369 дітей. Всього по закладах – 3242 учнів.

✔️Авангардівський заклад дошкільної освіти “МАДАГАСКАР” визнаний еталоном кращих об’єктів “Великого будівництва”. Дитячий садок відкрив свої двері для дітей у 2021 році. Та вже у 2023 році на території садочка побудували окремо розташовану захисну споруду подвійного призначення.

Оксен Лісовий, відвідавши укриття на території дитячого садочка «Мадагаскар», відзначив гарне співвідношення вартості та якості виконаних робіт, а також запропонував масштабувати зазначений проект, як для прикладу, в інших громадах, що мають потребу у будівництві укриттів «з нуля».