1 жовтня, свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисників і захисниць України, День українського козацтва та День створення Української повстанської армії

1 жовтня, у християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, українці відзначають День захисників і захисниць України, День українського козацтва та День створення Української повстанської армії. Усі ці свята тісно пов’язані між собою та символізують зв’язок поколінь.

Споконвіків наш народ звертався до Пресвятої Богородиці за заступництвом, особливо у важкі історичні часи, коли була загроза поневолення. Під покровом Пресвятої Богородиці українське козацтво здобувало волю та свободу для нашої Батьківщини, а Українська повстанська армія в часи Другої світової війни захищала і відстоювала національні інтереси та боролась за Незалежність України. Свобода, честь, любов до рідної землі залишаються й сьогодні святими словами для українців. Тисячі людей живим щитом стали між ворожою силою та мирною Україною під час повномасштабного вторгнення росії.

Щиро вітаю усіх, хто має високу честь носити горде ім’я захисника або захисниці України, зі святом та бажаю заступництва Пресвятої Богородиці, козацького здоров’я, незламної волі в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу, перемоги над ворогом та миру нашій Україні!

Вічна памʼять і шана всім захисникам і захисницям України, які віддали життя за свою Батьківщину!