Хлібодарський ліцей цьогоріч відзначив свій 30-річний ювілей!

Хлібодарський ліцей цьогоріч відзначив свій 30-річний ювілей!

Школа… У кожного це слово викликає різні спогади та емоції, але все ж таки вони пов’язані з чимось добрим і вічним. Так само у багатьох теплі спогади викликає і Хлібодарський навчальний заклад, який цьогоріч відзначив свій 30-річний ювілей.

1 вересня 1994 року перший дзвоник сповістив і про відкриття школи, і про початок навчального року для 148 учнів. Тоді навчальний процес забезпечувало 30 вчителів під керівництвом директора Євгена Григоровича Сенченко, який обіймав дану посаду 27 років. З 1994 по 1996 рік школа працювала у 2 зміни. В 1996 році початкова школа була переведена в одне із приміщень дитячого садка, де знаходиться і зараз. В 2003 році навчальному закладу було надано статус середньої школи. Навчальним процесом було охоплено 303 учні, яких навчали 43 педагоги.

Роки минали, а з ними змінювалися педагогічні та учнівські колективи і статус школи. Зокрема, чергових змін навчальний заклад зазнав у 2021 році, починаючи зі зміни статусу Хлібодарський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів на ЗЗСО «Хлібодарський ліцей», закінчуючи зміною керівництва навчального закладу.  Євгена Григоровича Сенченка на посаді директора змінила Оксана Володимирівна Ткач, яка очолює заклад і нині.

Хлібодарський ліцей зараз – це навчальний заклад, який відомий своїми високими стандартами якості освіти та забезпечує учням широкий спектр навчальних можливостей, поєднуючи академічний розвиток з фізичною активністю та творчістю. Завдяки децентралізації у навчального закладу з’явилось більше можливостей для розвитку, покращено матеріально-технічні умови навчання. Приділяється належна увага безпековим питанням.  Навесні 2024 року були завершені ремонтні роботи та облаштування другого найпростішого укриття в підвальному приміщенні  Хлібодарського ліцею. Роботи проведені Управлінням капітального будівництва Одеської ОВА за умови співфінансування з місцевим бюджетом Авангардівської селищної ради. Тож тепер всі учні ліцею мають можливість очного навчання.

На сьогодні в Хлібодарському ліцеї навчається 419 учнів, з яких 29 – це першокласники. В закладі освіти 3 інклюзивні класи, в яких навчається 5 учнів з особливими освітніми потребами. У колективі закладу 56 працівників, з них 36 – педагоги: 3 вчителя мають звання «Вчитель методист», 2 – «Старший вчитель». Але зазначимо, що всі педагоги ліцею є висококваліфікованими спеціалістами своєї справи. Тож і не дивно, що кожного року їх учні стають учасниками та призерами районних, обласних предметних олімпіад, всеукраїнських творчих конкурсів та фестивалів, беруть активну участь у громадському житті громади, разом із вчителями долучаються до волонтерської діяльності.

У педагогічному колективі є як молоді спеціалісти, так і вчителі з чималим професійним досвідом. Так,  Наталя Гнатівна Петровська вже 30 років викладає в Хлібодарському навчальному закладі математику. Досвідчений педагог за професіоналізм та мудрість має неабияку повагу серед своїх колег та учнів. Більше 27 років в школі викладає трудове навчання Лариса Анатоліївна Гольцева, 27 років розумному та вічному навчає своїх маленьких учнів вчитель початкових класів Ірина Миколаївна Суханюк, яка має загального педагогічного стажу роботи понад 40 років.
Зауважимо, що учні школи мають змогу не лише отримувати якісні знання, а й всебічно розвиватися та з користю проводити своє дозвілля, приєднавшись до гуртків, які працюють при навчальному закладі. Є гурток «Журналістики», вихованці якого здобувають не лише теоретичні знання, а й практичні навички, видаючи власну шкільну газету. Хто ж любить рухатися та танцювати можуть доєднатися до хореографічного гуртка, або поповнити групу черліденгів.

Тож шкільне життя в Хлібодарському ліцеї вирує. З нагоди ювілейної дати бажаємо навчальному закладу розвитку та процвітання, вчителям – натхнення, мудрості та стресостійкості, школярам – наполегливості й завзяття, а батькам – терпіння і гордості за своїх дітей!

Світлана Дідух