Спільно зі Швейцарсько-український проєкт DECIDE в межах ініціативи «DECIDE: ВІДБУДОВА» відремонтували й облаштували одне з укриттів ліцею

Безпека і спокій дітей – понад усе. Як в Авангардівській громаді на Одещині облаштували шкільне укриття.

Повітряна тривога на Одещині буває орієнтовно 3–6 разів на день. Кожна може тривати понад годину. Не маючи укриттів або місця для всіх учнів, деякі школи змушені працювати в онлайн-режимі.

В Авангардівській громаді вирішили шукати методи, як все ж облаштувати укриття у ЗЗСО “Прилиманський ліцей” Авангардівської селищної ради, щоби понад 1700 учнів навчалися офлайн. Спільно зі Швейцарсько-український проєкт DECIDE в межах ініціативи «DECIDE: ВІДБУДОВА» відремонтували й облаштували одне з укриттів ліцею. Усе – щоб організувати безперервне навчання в укриттях під час повітряної тривоги.

Зізнаються, не хотіли зробити «аби було», тому, окрім 3,8 мільйона гривень від DECIDE, громада виділила 6,5 мільйонів гривень. Зрештою, укриття вийшло надкомфортним – зі зручними кріслами, світлими кольорами, зонуванням, компʼютерною технікою та ще багато чим.

У громаді вважають, що діти однаково переживають стрес, коли спускається в укриття під час тривоги, як би не здавалося, що їм весело та спокійно. Тож роблять усе можливе, щоби дитина відчувала себе безпечно та комфортно.

Більше про це – у тексті: