Віримо, що все буде добре!

Два значущих корені хліб і дар об’єдналися в одне слово та влучно підкреслили суть цього передмістя, де вже більше ста років вчені вирощують нове, покращене зерно і дарують людям хліб – Хлібодарське. Адже тут розташована Одеська державна сільськогосподарська дослідна станція Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства Національної академії аграрних наук України, яка має багаторічну історію і власне її розміщення на даній території послугувало поштовхом для забудови цих земель та створення нового населеного пункту, якому в 1987 році постановою Кабінету Міністрів України було присвоєно ім’я Хлібодарське, яке ось вже четвертий рік разом із селищем Радісне входить до складу Авангардівської територільної громади.

За цей час у Хлібодарському відбулось чимало помітних позитивних змін, починаючи з благоустрою і озеленення населеного пункту та закінчуючи розвитком інфраструктури й покращенням соціальних та адміністративних послуг, які надаються населенню.

Але, враховуючи, що ми вже третій рік живемо в умовах повномасштабної війни, на жаль, реалізацію деяких важливих проєктів, які зробили б життя жителів Хлібодарського ще більш комфортним, довелось відкласти до перемоги, спрямувавши всі свої сили і можливості на підтримку ЗСУ та створення належних безпекових умов для мешканців громади. Наразі завершені роботи по облаштуванню ще одного найпростішого укриття в ЗЗСО «Хлібодарський ліцей». Роботи проведені Департаментом капітального будівництва Одеської ОВА за умови співфінансування з місцевим бюджетом Авангардівської  селищної ради. Тож тепер всі учні навчального закладу мають можливість очного навчання.

Попри війну, Авангардівська територіальна громада все ж таки намагається створювати не лише безпечне, а й комфортне середовище для своїх жителів.

Здійснюється поетапний ремонт та реконструкція теплотрас селища.

По можливості відбувається ремонт вуличного покриття.

Здійснено ремонтні роботи та реконструкцію проїжджої частини в центрі Хлібодарського.

Одночасно з ремонтом вулиць, якщо виникає в цьому потреба, відбувається реконструкція газових та електричних мереж для зручності жителів селища.

Здійснено ремонтні роботи каналізаційно-насосної станції, що дозволило перевести КНС з аварійного в штатний режим, а також виконані роботи по частковій заміні каналізаційної системи та мереж теплопостачання, водовідведення в центральній частині селища.

З метою покращення надання комунальних послуг населенню з місцевого бюджету виділяються кошти на оновлення матеріально-технічної бази ВУЖКГ «Хлібодарське», аби підприємство мало змогу якісно виконувати поставлені перед ним завдання.

До позитивних змін у селищі долучаються і самі жителі, зокрема і молодь, яка приймає активну участь у заходах, спрямованих на благоустрій населеного пункту.

З перших днів повномасштабної війни чимало жителів Хлібодарського приєдналися до волонтерського руху, щоправда останнім часом активістів поменшало, хоча потреби у військових не змінились, адже війна триває. Тож наші хлопці й дівчата на передовій так само потребують маскувальних сіток, необхідного обладнання тощо. Завжди раді й смачним гостинцям «з дому», тому не лишаймося байдужими.

Більш свідомими стали хлібодарці й у розрахунках за комунальні послуги, проте боржників ще й досі вистачає, але з ними активну роботу постійно проводять фахові спеціалісти ВУЖКГ «Хлібодарське». Адже осінньо-зимовий період не за горами. І щоб до нього гарно підготуватися потрібні кошти.

Свій черговий День народження селище Хлібодарське відзначатиме не гомінко, враховуючи, що в країні триває війна, але хлібодарці переконані, що після нашої Перемоги буде безліч приводів для гучних святкувань. А поки що разом наближаємо цей святковий переможний день та віримо, що все буде добре!

Світлана Дідух