Великдень – найвеличніше свято!

 Наближається одне із найвеличніших та найсвітліших свят для православних людей – Великдень, який цьогоріч співпадає із травневими святами.

  Світле Христове Воскресіння, яке ще називають Великоднем, – це справді великий, особливий день. Адже з настанням Пасхальних свят остаточно пробуджується не лише природа, а й усі людські надії та сподівання на добро, на щасливу долю.

  Великодні свята – це найкращий час для переосмислення, прощення, порозуміння. Вони спонукають кожного із нас ще раз замислитися над вічними  цінностями, зміцнюють нас духовно та спонукають по-новому оцінити свої дії, помисли, вчинки та бажання, а ще бути більш уважними та добрішими один до одного.

  На жаль, і цьогоріч у зв`язку з карантином через поширення коронавірусу нам доведеться відзначати це найвеличніше весняне свято не так, як завжди, адже не всі зможуть зустрітись на Великодні та травневі свята зі своїми найріднішими й близькими людьми. Через карантинні обмеження багато хто з вірян не зможе традиційно відвідати храми усією родиною, аби уникнути великого скупчення людей. Але переконаний, що ми впораємось з усіма випробуваннями заради особистої безпеки та безпеки наших рідних.

  Незважаючи на ті труднощі та проблеми, які підносить нам сьогодення, все ж таки хай не буде в наших серцях місця зневірі, відчаю і недобрим помислам. Нехай чудове свято Великодня принесе любов та світло у ваші родини, щирість та добро у взаємини! Міцного здоров`я, терпіння та мудрості всім нам!

Сергій Хрустовський, Авангардівський селищний голова