День пам’яти та примирення! День перемоги!

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення, а 9 травня – День Перемоги.

Здавалось би, що це – чудовий привід проаналізувати минуле, замислитися над сьогоденням, та спробувати щось змінити в собі та в світі, аби війни, що тривають одна за одною, нарешті припинились. Та, на жаль, ці світлі свята, що нагадують про мир, в останні роки стали приводом для протистоянь, нагадуючи тільки про одне: уроки історії так і залишились не засвоєними. Але ми оптимісти, а тому віримо, що в нашій країні таки настане мир, і День Перемоги нам щороку нагадує про те, що таке можливо.

В цьому році наша країна відзначатиме 76-річницю Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками.

Ці пам’ятні дні є важливими для жителів нашої Громади, бо не має жодної сім’ї, яку б не зачепила війна. Відтак, вона залишиться навічно в пам’яті – загальнонародній, родинній, особистій. Адже пам’ять про відважних воїнів-визволителів та про їх героїчний подвиг має жити та передаватися із покоління в покоління.

Незважаючи на те, що і цьогоріч через карантинні обмеження традиційні масові заходи до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги в Авангардівській селищній територіальній громаді не проводитимуться, – керівництво громади, депутати селищної ради, представники трудових колективів вшановують у ці дні світлу пам’ять загиблих воїнів покладанням квітів до пам’ятних місць.

З нагоди 76-річниці Великої Перемоги хочеться побажати всім нам миру, злагоди, мудрості та оптимізму, і в черговий раз висловити вдячність нашим захисникам за героїзм, мужність та відданість Батьківщині.