29 серпня – День шанування пам’яті захисників України

Сьогодні, 29 серпня, в Україні вшановують захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військовим українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення. Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці.За офіційними даними навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських військових і правоохоронців, близько 450 отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 потрапили в полон, більше 80-ти й досі вважаються зниклими безвісти.??

?Під Іловайськом, захищаючи від ворога рідну землю, 29 серпня 2014 загинув полковник Борис Кифоренко, який 4 вересня 2014 року з почестями був похований на кладовищі в селищі Авангард.

В медіа-центрі Авангардівського Будинку культури та відпочинку відбувся захід, присвячений Дню пам`яті. “Борис Борисович Кифоренко – батько, син, мужній воїн та патріот своєї країни. Дякуючи таким патріотам ми в цьому році відзначили 30-у річницю Незалежності України. Герої не вмирають!”- сказав під час мітингу пам’яті Авангардівський селищний голова Сергій Хрустовський.Дружина Бориса, Ірина, з якою залишились дві маленькі доньки подякувала всім за пам’ять про чоловіка та побажала миру: “Дуже хочеться, щоб мужність та відвага наших чоловіків була направлена тільки на захист та зміцнення родини”.Волонтери передали до музею Авангарду прапор України, який привезли від воїнів 28 ОМБр, під час останнього відвідування зони АТО.

Орлова Тетяна, яка займається волонтерством та допомогою воїнам АТО з самого початку війни, попросила молитися та підтримувати наших захисників.Герої не вмирають! Слава Героям України!