До уваги керівників та власників юридичних осіб (ТОВ, ПП, ТДВ, АТ)

До уваги керівників та власників юридичних осіб (ТОВ, ПП, ТДВ, АТ)

❗️☝️ЗВЕРТАЄМО ВАШУ УВАГУ НА ТЕ, ЩО ДО 10 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ (включно) НЕОБХІДНО ПОДАТИ до ДЕРЖАВНИХ РЕЄСТРАТОРІВ ЄДИНОГО ДЕРЖАВНОГО РЕЄСТРУ ПІДПРИЄМСТВ ТА ОРГАНІЗАЦІЙ УКРАЇНИ відомості про СТРУКТУРУ ВЛАСНОСТІ ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ ТА АКТУАЛІЗУВАТИ ВІДОМОСТІ ПРО КІНЦЕВИХ БЕНЕФІЦІАРНИХ ВЛАСНИКІВ! У РАЗІ НЕПОДАННЯ ВІДОМОСТЕЙ МОЖЛИВИЙ ШТРАФ – ВІД ОДНІЄЇ ТИСЯЧІ ДО ТРЬОХ ТИСЯЧ НЕОПОДАТКОВАНИХ МІНІМУМІВ ДОХОДІВ ГРОМАДЯН (від 17 000 до 51 000 грн.).

?Відомості про кінцевого бенефіціарного власника не подають:- політичні партії, структурні утворення політичних партій;- творчі спілки, місцеві осередки творчих спілок;- організації роботодавців, їх об’єднання;- адвокатські об’єднання;- об’єднання співвласників багатоквартирних будинків;- релігійні організації;- державні органи;- органи місцевого самоврядування, їх асоціації;- державні та комунальні підприємства, установи, організації.

?ДОВІДКОВО: Кінцевий бенефіціарний власник юридичної особи – фізична особа, яка незалежно від формального володіння має можливість здійснювати вирішальний вплив на управління або господарську діяльність юридичної особи безпосередньо або через інших осіб, що здійснюється, зокрема, шляхом реалізації права володіння або користування всіма активами чи їх значною часткою.

✍️Документи, що їх необхідно подати:

– заяву щодо державної реєстрації юридичної особи за формою 2 (https://minjust.gov.ua/…/zayava-schodo-derjavnoi…) ;

– структуру власності за формою та змістом відповідно до Наказу про структуру власності (зразки складання схематичного зображення структури власності розміщені на сайті Міністерства фінансів України https://mof.gov.ua/…/samples_of_drawing_up_a_schematic…);

– витяг, виписку чи інший документ з торговельного, банківського, судового реєстру тощо, що підтверджує реєстрацію юридичної особи – нерезидента в країні її місцезнаходження, – у разі коли засновником юридичної особи є юридична особа – нерезидент;

– оригінал ІД-картки або нотаріально-посвідчена копія паспорту – якщо паспорт громадянина України у формі книжечки (для кожного з учасників підприємства).

Після 10 жовтня, державний реєстратор буде ЗОБОВ’ЯЗАНИЙ повідомити територіальний орган Міністерства юстиції про відсутність відповідної інформації, для складення протоколу про адміністративне правопорушення.

Можливий штраф – від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 51 000 грн.).

?Повідомляємо, що подати відомості про кінцевого бенефіціарного власника можна не лише до відділу державної реєстрації «Центру надання адміністративних послуг» Авангардівської селищної ради Одеського району Одеської області (щосереди з 9:00 до 13:00, вул. Добрянського, 30; щодня – м. Одеса, вул. В. Арнаутська, б.15, 10-й поверх), а й до будь-якого суб’єкта державної реєстрації та будь-якого нотаріуса у межах Одеської області.