Інформація про намір зміни тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення

На виконання п.2 розділу II Порядку  інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 року № 130, ЖКП «Драгнава» Авангардівської селищної ради повідомляє споживачів щодо наміру встановити  тариф на послуги з централізованого водопостачання та централізоване водовідведення.

  Структура тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення на 2022 рік  відображена в  ДОДАТКУ 1, ДОДАТКУ 2,

Діючі тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для ЖКП «Драгнава» встановлені рішенням Авангардівської  селищної  ради від № 379  від 20.12.2021 року.

Підставою для встановлення  тарифу на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення є Закон України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017р. №2189-VII,  постанова Кабінету Міністрів України від 01.06.2011р. №869 зі змінами  «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», мета зміни тарифів  є приведення їх у відповідність до вимог Закону.  Також у зв’язку зі зміною обсягів пітної води та вартості покупної води на 16,5% відповідно до  Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 22.12.2021р. №2841,  збільшенням  вартості електроенергії на 24%, з моменту останнього підняття тарифу на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

 Крім того, розрахунок тарифів було здійснено на обсяги реалізації послуг централізованого водопостачання та централізованого  водовідведення до річного плану на 2022 рік.

З урахуванням вищевикладеного, тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення на плановий 2022 рік складають:

  • централізоване водопостачання – 17,21 грн/м3  з ПДВ
  • централізоване водовідведення –    12,78 грн/м3  з ПДВ

Діючий тариф складає:

  • централізоване водопостачання – 17,87 грн/м3  з ПДВ
  • централізоване водовідведення –    10,78 грн/м3   з ПДВ

 В порівнянні з діючим тарифом без відшкодування складає:

  • централізоване водопостачання –  – 0,66  грн/м3  з ПДВ, що складає зменшення на 4%
  • централізоване водовідведення –       2,00  грн/м3  з ПДВ, що складає збільшення 18,5 %

   Додатково повідомляємо, що діючим законодавством у сфері комунальних послуг передбачено щорічний перегляд тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення всім підприємствам водопровідно-каналізаційного господарства з метою встановлення економічно-обгрунтованих тарифів та можливістю здійснювати свою господарську діяльність.

Зауваження та пропозиції щодо встановлення тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення від фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань приймаються протягом 7 днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити зміну тарифів, за адресою ЖКП «Драгнава»: 67806, Одеська обл., Одеський  р-н., смт. Авангард, вул. Нижня, 24., dragnava@ukr.net та за адресою Авангардівської селищної ради: 67806, Одеська обл., Одеський  р-н., смт. Авангард, вул. Добрянського, 26.