Зміна тарифів на проїзд

з 1 липня 2022 року на території Одеського району, автомобільними перевізниками на маршрутах загального користування будуть введені в дію нові тарифи на перевезення пасажирів.

Через негативні економічні явища, що спричинені військової агресії проти України військами російської федерації та проблеми пов’язані із логістикою та зберіганням пального на теперішній час спостерігається підвищення вартості на усі види пального та серед іншого і на дизельне пальне, а саме з 28 грн. у січні 2022 року до 60 грн. у червні 2022 року.

Аналіз ситуації яка на теперішній час склалася на ринку пасажирських перевезень вказують, що підвищення тарифів є вимушеним та життєво-необхідним кроком, а наведені перевізниками обґрунтування тарифів на перевезення є економічно-обґрунтованими.

Одеською районною військовою адміністрацією було узгоджено тарифи в межах наявних показників по країні.

Відповідно середній тариф по району наразі буде становити на рівні 1,30 грн. за 1 пасажиро-кілометр, проте на деяких маршрутах з огляду на об’єктивні фактори та наявний пасажиропотік ставка тарифу може відрізнятися в більший або менший бік.