Про захисника з Авангардівської Громади у матеріалі Суспільного “Зупинили висадку десанту в Коблево: історія бійця одеської бригади”

Наш захисник, Гордість Громади!

Військовий з позивним “Опер” служить у 28 окремій механізованій бригаді імені Лицарів Зимового Походу. З 2020 року чоловік воював на Донбасі, а на початку повномасштабного вторгнення Росії зупинив висадку десанту на кордоні Миколаївської та Одеської областей. Про це повідомили у пресслужбі 28 бригади.

Олексій почав служити в 2004 році, як поліцейський. Він працював у карному розшуку та розкривав злочини. Через це після вступу до одеської 28 бригади імені Лицарів Зимового Походу отримав позивний “Опер”.

Як командир взводу, на Донбасі, в районі Красногорівки організував проходи до лінії зіткнення, що суттєво впливало на успішність боротьби з окупантами.

“Перший мій вихід у сектор був у грудні 2020-го. На щастя, у нас склався хороший колектив серед офіцерів, завдяки чому ми могли грамотно спланувати операції. Та й особовий склад весь усвідомлював важливість нашої справи, тому кожен старався зробити свій внесок”, — згадує “Опер”.

З 24 лютого почав захищати Південь України.

“Коли прогриміли перші вибухи, ми одразу висунулись на кордони Миколаївської області та зайняли лінію оборони. Пізніше, вночі 25 лютого ворог спробував висадити десант у Коблево. Але абсолютно без успіху. Наші бійці, серед яких були й курсанти, перебили як самих десантників, так і їхню техніку “, — розповів Олексій.

Після цього взвод старшого лейтенанта працював на Херсонському напрямку. Чоловік розповідає, про бої там:

“Взагалі, бій в середньому триває 10-20 хвилин. Все решта — це підготовка до нього: фортифікація власних позицій, розвідка, задавлювання ворожих засобів вогню, перехоплення ворожих ДРГ й розвідників і все у такому стилі. Найважливіше, звісно, це копати. Бо тривалість життя солдата залежить від того, наскільки глибоко він закопався”.

У взводі Олексія були й випадки, коли військові збивали безпілотник зі стрілецької зброї та росіяни плутали цілі.

“У багатьох селах люди під час евакуації полишали худобу. Коли російські солдати бачать корів у приціл, то їм здається, що це український наступ. І вони одразу хапаються за зброю і починають поливати все вогнем, аби зупинити так зване просування військ”, — розповів старший лейтенант.

Після перемоги “Опер” планує і далі служити у 28 омбр. За успішні бойові дії Президент нагородив його орденом Богдана Хмельницького III ступеню.

Джерело “Суспільне.Новини” Зупинили висадку десанту в Коблево: історія бійця одеської бригади