Нагадуємо про необхідність своєчасної сплати за комунальні послуги!

Погодьтесь, вода в крані впродовж доби, можливість приготувати їжу на газу, світло, електрика, теплі батареї взимку − це все так увійшло в наше життя, що без цих послуг ми вже не уявляємо наш побут. Кожен українець − споживач житлово-комунальних послуг. Тож отримуючи ці послуги, ми маємо не забувати і про обов’язок вчасно за них сплачувати, в тому числі і у воєнний час.

Адже в нашому регіоні все продовжує працювати стабільно і усі комунальні послуги ми отримуємо на належному рівні, як і раніше. Тож чому ми маємо за них не сплачувати?

Натомість на сьогоднішній день перед початком опалювального періоду 2022/2023 рр. жителі нашої Громади мають чималі борги за спожиті житлово-комунальні послуги.

І хоча на час воєнного стану передбачені деякі послаблення, але це не означає, що ми не маємо платити за спожиті послуги зовсім. Адже, для забезпечення безперебійної роботи підприємств критичної та соціальної інфраструктури в умовах війни вкрай важлива стабільна оплата комунальних послуг, яка є вагомою складовою наповнення бюджетів різних рівнів, з яких складається економічне життя Громади, району, області, країни.

Наразі, оплата споживачів є основним джерелом надходження підприємств житлово-комунального господарства, що дозволяє здійснювати цим підприємствам виплату заробітної плати працівникам, сплачувати за спожиті енергоносії, закупляти паливно-мастильні матеріали, засоби для знезараження та очистки питної води тощо.

З огляду на зазначене, наголошуємо на необхідності та важливості оплати спожитих комунальних послуг та недопущення накопичення боргів перед підприємствами-постачальниками комунальних послуг.

В черговий раз хочемо нагадати жителям Хлібодарського старостату про значний борг за спожиті комунальні послуги, який складає понад три мільйони гривень. Якщо борги не будуть погашені то початок опалювального сезону опиниться під загрозою зриву!

Не забуваймо, що попереду нас чекає непроста зима, коли відповідальність кожного та всіх разом стане вирішальною!