Авангардівський селищний голова Сергій Хрустовський взяв участь у виїзному засіданні правління Всеукраїнської асоціації громад

Авангардівський селищний голова Сергій Хрустовський взяв участь у виїзному засіданні правління Всеукраїнської асоціації громад

В с. Татарові Івано-Франківської області – відбулося виїзне засідання правління Всеукраїнська асоціація громад

Сергій Хрустовський з квітня 2012 року очолює Одеське обласне відділення Всеукраїнської асоціації громад (раніше Одеське регіональне відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад).

➡️ На засіданні затверджено пріоритети діяльності ВАГ до кінця 2022 року.

Також, програмою засідання було передбачено відвідування Ворохтянської громади, де проходив захід, та сусідніх громад для обміну досвідом і спілкування учасників.

➡️ Серед ключових рішень – створення комітету з питань життєдіяльності громад під час війни. Цьому питанню приділили особливу увагу – враховуючи ситуацію з окупованими, деокупованими територіями, громадами що перебувають на лінії зіткнення та на кордонах. Обговорили, зокрема, питання укриттів для шкіл та дитсадків. Торкнулися і питання взаємодії між військово-цивільними адміністраціями і органами місцевого самоврядування.

➡️ Увагу приділили і Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», зокрема тим обмеженням які закладені законопроектом.

➡️ Домовилися сформулювати позицію по конкретних пунктах до 1-го читання і висловити позицію – що асоціація підтримує, а що ні. Обговорили також інші важливі питання діяльності ОМС.

Крім того, Правління ВАГ ухвалило рішення щодо подачі заявки на вступ до організації “European Rural Community Alliance”з представництвом в сільському Європейському парламенті.