Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”

З 25 листопада по 10 грудня Авангардівська Громада долучається до Всеукраїнської акції 🔺“16 днів проти насильства”🔺в рамках якої⬇️⬇️⬇️

Завтра, 25 листопада, о 11.30, в смт Авангард (площа біля Центру мистецтва та культури) встановлять мозаїку із зображеннями різних форм насильства. Інсталяція виконана із магнітів, тож беручи кожен із них собі, охочі доєднаються до того, щоб негативне зображення зникло.

Окрім мозаїки, під час акції презентують інтерактивну онлайн-гру, завдяки якій можна дізнатися про різні форми насильства й про те, як мешканці нашої громади ставляться до цієї теми та чи готові прийти на допомогу у разі потреби. Ці дані — результати масштабного дослідження громадської думки, яке UNFPA проводив у 30 містах України з грудня 2021 до лютого 2022. Переможці гри зможуть отримати фірмові подарунки.

Цьогоріч UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення, у співпраці з партнерами, організував акцію під гаслом «Чуйність переможе насильство».

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення Росії, Україна зіткнулася із безпрецедентним рівнем насильства, болю і травматизації. Українські жінки і чоловіки, хлопчики та дівчатка потерпають від злочинів російських військових і найманців, зокрема, від гендерно зумовленого і сексуального насильства, пов’язаного з війною.

Від початку 2022 року до Національної поліції надійшло 120 тисяч повідомлень щодо випадків домашнього насильства. 98% звернень на гарячу лінію 1547 для постраждалих стосується саме його. Тому важливо піднімати тему гендерно зумовленого насильства і закликати йому протидіяти, бути чуйними до історій та емоцій рідних і незнайомих людей. Бути не байдужими, коли стаємо свідками насильства: втрутитися, допомогти, не мовчати. Й разом наша чуйність переможе.

Акцію до 16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства організовує Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine, у співпраці з партнерами, за підтримки Уряду Великої Британії, Канади та США, зокрема, за підтримки Бюро гуманітарної допомоги USAD