RASFF: попередження про неякісну нідерландську свинину, що надійшла в Україну

До Головного управління надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 18.10.2022 р. №2022.6063 стосовно виявлення перевищення максимально допустимого рівня флюбендазолу у свинині. Вона експортувалась із Нідерландів (виробник: Compaxo Middelhal, Netherlands; роздрібний продавець: Albert Heijn B.V., Netherlands; Carmo Food Nordic A/S, Denmark; Tomex Danmark A/S, Denmark) в Україну (отримувач: ТзОВ «МЕЛМІТ», проспект Перемоги, 15, м. Луцьк, Волинська область, 43005; ТзОВ «АГРО-ІНВЕСТ», вул. Львівська, 19, м. Червоноград, Львівська область, 715200).

Шановні споживачі! У разі виявлення  в обігу вказаного харчового продукту, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області за адресою: 7-а Пересипська, 6, м. Одеса, 65042, т/факс 048-716-13-01

Також попереджаємо операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу та у термін не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Довідково: флюбендазол – антигельмінтний засіб, який використовують для захисту тварин.