RASFF: у делікатесі італійського виробника виявлено небезпечний важкий метал

До Головного управління надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 04.11.2022р. (№2022.6364 – fup 1) щодо виявлення кадмію у восьминогах «міні». Продукція експортувалася з Італії (виробник: Borrelli s.r.l, Italy; вантажовідправник: Alis Srl, Italy) до України (отримувач: ТзОВ «СІЛЬПО-ФУД», вул. Бутлерова, 1, м. Київ, 02090).

Головне управління попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу та у термін не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Довідково

Кадмій (Cd) – важкий природний метал. Вживання продуктів, забруднених кадмієм, викликає подразнення шлунку, біль у животі, діарею та блювання. Накопичення кадмію в організмі призводить до порушення роботи нирок, ослаблення кісткової тканини, ураження печінки та серця. 

Шановні споживачі! У разі виявлення  в обігу вказаного харчового продукту, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області за адресою: 7-а Пересипська, 6, м. Одеса, 65042, т/факс 048-716-13-01