Опора фронту – надійний тил

Опора фронту – надійний тил

Війна триває і ми впевнено показуємо всьому світу свою незламність. Нині, як ніколи, важливо триматися разом і боротися проти агресора. Не всі можуть робити це зі зброєю в руках, проте способів допомогти нашим воїнам вистояти безліч. Одним із таких – є волонтерство.

Чимало жителів нашої Громади з перших днів військового вторгнення в Україну долучилися до волонтерського руху, аби бути корисними та спільно з нашими мужніми захисниками і захисницями наближати перемогу.

Незважаючи на труднощі, з якими доводиться стикатися зараз, з відключенням світла, а з ним і з відсутністю тепла, волонтерська робота не припиняється: плетуться маскувальні сітки та кікімори; шиються балаклави, бафи, матраци, подушки; готуються  тушонки та енергетичні суміші; солиться сало тощо.

Все це для наших незламних хлопців та дівчат, які тримають оборону на передовій, оскільки їм там дуже важко, а особливо зараз, взимку.

Тож наші волонтери активно взялися ще й до виготовлення окопних свічок, адже на них можна і чайник підігріти, й речі висушити, і зігрітись в холодному окопі. Цю місію на себе взяли дівчата з ЖМ «Сьоме небо» Лариса Кравцова та Наталія Грабова, перетворивши свої квртири на тимчасові «міні-підприємства» з  виготовлення окопних свічок. Парафіном (25 кг) дівчат забезпечила жителька с. Прилиманське Тетяна Доброва, яка завжди готова прийти на допомогу. Наразі зараз все ще є потреба у парафіні та консервних банках різної форми і розмірів, аби продовжити виготовлення окопних свічок. Приносити все це можна у пункти збору (заклади освіти та культури Громади).

Окрім окопних свічок, наші військові також зараз потребують теплі шкарпетки, білизну та устілки для взуття. Дізнавшись про такий запит із пердової, колектив Хлібодарського Будинку культури організував збір усього необхідного, аби найближчим часом відправити посилку нашим бійцям. Усі бажаючі можуть долучитися до доброї справи. Приносити необхідні речі потрібно в заклад культури селища Хлібодарське.

З перших днів повномасштабної війни невтомними «бджілками» волонтерського руху в Авангарді є родина Осипенків Олександр і Світлана. Так їх називають самі військові, заувашивши, що для них не має питань, які не вирішуются. На будь-який запит із передової вони реагують миттєво і виконують його з допомогою інших волонтерів за лічені дні, а іноді й години.

Продовжує активно волонтерити і наша молодь, зокрема волонтерська команда «Молодь Авангарду», яка робить все можливе, аби допомогти нашим військовим: проводять благодійні акції, збирають кошти на потреби армії, допомагають людям, які через війну опинилися в скрутному становищі тощо.

Доєднатися та допомогти нашим захисникам може кожен бажаючий. Тож ми  нагадуємо реквізити рахунку (грн) на який ви можете надсилати фінансову допомогу.

Перерахунок за номером карти:

5168 7520 0290 5480 ОСИПЕНКО ОЛЕКСАНДР АНАТОЛІЙОВИЧ.

Перерахунок за реквізитами:

IBAN: UA483052990262036400931943436

ІПН отримувача: 2646322251

Отримувач платежу: Осипенко Олександр Анатолійович

Призначення платежу: Для поповнення рахунку.

Про кожну витрачену копійчину волонтери звітують на своїх сторінках у Фейсбуці.

Тож робота, спрямована на наближення перемоги у Громаді кипить щоденно. Кожен на своєму місці робить величезний обсяг роботи, аби підтримати переселенців, вразливі категорії місцевого населення, допомогти хлопцям і дівчатам на передовій та забезпечити надійний тил на місцях.

Пам`ятайте, що навіть маленький внесок кожного є безцінним і хоч на крок, але наближає нас до такої жаданої перемоги.

Світлана Дідух