ДЕ І ЯК ПРОХОДИТИМУТЬ НАВЧАННЯ БІЙЦІ «ГВАРДІЇ НАСТУПУ»?

ДЕ І ЯК ПРОХОДИТИМУТЬ НАВЧАННЯ БІЙЦІ «ГВАРДІЇ НАСТУПУ»?

👮‍♂️Зараз в Україні триває набір добровольців на вступ до «Гвардії наступу». Після закінчення прийому заяв і затвердження бійців, вони не будуть відправлені на фронт відразу.

Запланована кількамісячна інтенсивна підготовка із наступним бойовим злагодженням нових підрозділів. І лише після цього бійці братимуть участь у наступальних операціях задля посилення основних сил нашої країни.

👮Для навчання військових «Гвардії наступу» відправлять на один з полігонів Збройних сил України, де і розпочнеться їхня підготовка. Вона включає у себе, зокрема, одиночну підготовку військовослужбовця, тобто — індивідуальну піхотну підготовку.

Паралельно з цим починають готуватися і молодші командири та сержанти, а також — фахівці, які були призначені на посади гранатометників, кулеметників, снайперів.

«Потім переходимо до іншої фази — підготовки у складі підрозділу взвод. Цей етап закінчується тактичними навчаннями взводів з бойовою стрільбою. Потім переходимо до злагодження підрозділів у складі роти. Після того — до злагодження у складі батальйону», — поінформував полковник, командир 4 бригади оперативного призначення Національної гвардії України «Рубіж» Артем Іллюхін.

За його словами, паралельно з одиночною підготовкою упродовж перших двох тижнів починається підготовка сформованого штабу батальйону за системою прийняття рішення країн-партнерів НАТО, з урахуванням досвіду виконання бойових завдань у попередні роки і з досвідом, здобутим після 24 лютого.

Окремо Іллюхін сказав, що підготовка до наступальних дій відрізняється від підготовки для оборони.

«Все це включається в етапи підготовки, починаючи від малих тактичних груп і закінчуючи вже у складі підрозділу взвод, рота», — уточнив військовик.

👉 Подати заявку можна на сайті Гвардії наступу http://storm.mvs.gov.ua / або звернутися у свій місцевий ЦНАП (Центр адміністративних послуг) і подати свої дані:

https://oda.od.gov.ua/v-ukrayini-startuvala-naczionalna…

☎️ Консультації можна отримати на гарячій лінії: 0800 100020.

🏢 Перелік та адреси ЦНАП в Одесі та Одеській області:

https://oda.od.gov.ua/v-ukrayini-startuvala-naczionalna…