Голова Авангардівської громади Сергій Хрустовський взяв участь у 5-му Міжнародному саміті мерів в Данчені, Республіка Молдова

Голова Авангардівської громади Сергій Хрустовський 11 квітня 2024 року взяв участь у 5-му Міжнародному саміті мерів в Данчені, Республіка Молдова.

Саміт присвячений темі «Розбудова стійких громад через інновації та співпрацю». Метою візиту стало налагодження довгострокових партнерств для міжмуніципальної співпраці, а також ініціювання з європейськими муніципалітетами спільних проєктів для участі програмах Європейського Союзу.

Зокрема, після попереднього спілкування онлайн, відбулося очне знайомство з мером міста Яловені Серджіу Армасу. Очільники громад обговорили можливості щодо співпраці Авангарду та міста Яловені у реалізації проєктів енергоефективності, відновлюваних джерел енергії та інших питань, які становлять спільний інтерес.

Сергій Хрустовський особисто подякував Вікторії Бутук-Гуранда, меру села Данчені Яловенського району Республіки Молдова, за підтримку України, переміщених жителів та організацію саміту.

Участь у Саміті взяли і наші побратими – Слобожанська територіальна громада, разом з якими завітали до міста Нові Анени, де з керівництвом міської та районної рад обговорили напрями співпраці для участі у програмах Європейського Союзу та залученні грантів на ремонт харчоблоку та даху в школах, реконструкцію систем водопостачання та водовідведення. Як виявилося у громад багато спільних викликів, які домовилися долати разом.

Сам Саміт мав насичену програму, що поєднувала різні формати, зокрема панельні дискусії, презентації найвизначніших здобутків та бізнес-виставку, що сприятиме розбудові ефективного партнерства та плідному налагодженню зв’язків. Окрім молдовських та українських мерів, компаній та професійних асоціацій, участь у заході взяли представники міст з ЄС, делегати з Великої Британії та США.