Реалізація субпроєкту “Надзвичайної кредитної програми для відновлення України”

4 квітня 2024 року створено Робочу групу для супроводу субпроєкту Будівництво адміністративно-господарських споруд комунального закладу «Центр безпеки громадян» Авангардівської селищної ради за адресою: Одеська область, Овідіопольський район, смт Авангард, вул. Спортивна 20. Коригування в рамках НКПВУ ЄІБ.

До розгляду Робочої групи приймаються скарги/пропозиції щодо реалізації проєкту. Подати своє звернення можливо одним із наступних способів:

Поштова адреса: Україна, 67806,  Одеська область, Одеський район, смт Авангард, вул. Нижня, будинок 2.  Отримувач: Відділ капітального будівництва, житлово-комунального господарства, комунального майна Авангардівської селищної ради.

У скарзі або пропозиції має бути чітко зазначено суть питання, пропозиції чи скарги та сформульовані вимоги заявника (заявників). Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати.

Термін розгляду та вирішення пропозиції/скарги не може перевищувати 30 календарних днів з дня її надходження. У разі, коли порушені у пропозиції/скарзі питання неможливо вирішити впродовж зазначеного терміну, голова Робочої групи встановлює необхідний термін для їх розгляду, про що повідомляється заявникові (заявникам)

Розпорядження про робочу групу з впровадження субпроєкутів “Надзвичайної кредитної програми з відновлення України” Європейського інвестиційного банку

Положення про робочу групу з впровадження впровадження субпроєкутів “Надзвичайної кредитної програми з відновлення України” Європейського інвестиційного банку

Довідкова інформація

Надзвичайна кредитна програма для відновлення України (НКПВУ) – багатосекторний кредит від Європейського інвестиційного банку на загальну суму 200 млн євро, спрямований на підтримку України у відновленні критичної соціальної інфраструктури: лікарень, шкіл, дитсадків, соціального житла, адміністративних центрів, об’єктів тепло-, водопостачання та водовідведення. Програма втілюється на території 17 областей України – у громадах, що постраждали від збройної агресії РФ та/або прихистили значну кількість внутрішньо переміщених осіб. Метою НКПВУ є створення гідних умов життя для внутрішньо переміщених осіб та місцевого населення, посилення стійкості та соціальної згуртованості громад. Реалізація Програми розпочалася у 2015 році, станом на березень 2024 року було відновлено 97 навчальних закладів, лікарень, житлових приміщень. У 2022 році внаслідок російського вторгнення в Україну Програму було реструктуризовано, а залишок коштів використано для завершення 21 існуючого та ініціації 45 нових субпроєктів у містах і громадах, підконтрольних Уряду України.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України разом з Міністерством фінансів України та за підтримки Технічної допомоги координують Програму. Після оприлюднення конкурсу пропозицій кінцеві бенефіціари – місцеві органи влади та органи місцевого самоврядування – подають заявки. Субпроєкти відбираються за прозорими критеріями. Кінцеві бенефіціари відповідають за реалізацію субпроєкту. Кошти надаються кінцевим бенефіціарам у формі субвенцій з Державного бюджету України. Очікується, що співфінансування субпроєкту, разом зі сплатою ПДВ, буде забезпечено з місцевого бюджету. Програма розвитку ООН в Україні надає технічну підтримку кінцевим бенефіціарам у впровадженні субпроєктів та здійснює моніторинг виконання робіт і використання коштів.

НОРМАТИВНА БАЗА

Фінансова угода між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проект “Надзвичайна кредитна програма для відновлення України”)

Закон України “Про ратифікацію фінасової угоди між Україною та ЄІБ”

Постанова Кабінету Міністрів України від 25 листопада 2015 р. № 1068 «Деякі питання використання коштів для реалізації проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України»

Наказ Мінінфраструктури від 05.07.2023 № 570 (Надзвичайна кредитна програма для відновлення України)

Наказ Мінінфраструктури від 13.09.2023 № 817 (Надзвичайна кредитна програма для відновлення України)

Наказ Мінінфраструктури від 06.10.2023 № 908 (Надзвичайна кредитна програма для відновлення України)
Керівні принципи імплементації програми

Новини

Авангардівською селищною радою виконуються будівельні роботи по об’єкту «Будівництво адміністративно-господарських споруд комунального закладу «Центр безпеки громадян»

Відділом капітального будівництва, житлово-комунального господарства, комунального майна Авангардівської селищної ради продовжуються  будівельні роботи по об’єкту «Будівництво адміністративно-господарських споруд комунального закладу «Центр безпеки громадян»