“Кроки для старост 2021 “

Староста с. Нова Долина Константин Ковалёв Авангардівської Громади приймає участь у навчальній програмі “Кроки для старост 2021 “, яку проводить ULEAD з Європою в Одеській області ULEAD з Європою / ULEAD with Europe

“Кроки для старост” – від теорії до практики?‍??‍?

7 жовтня на базі Регіонального офісу “U-LEAD з Європою” в Одеській області вперше відбувся практикум “Як знайти і не втратити своє місце в системі місцевого самоврядування?” для старост в рамках навчальної програми “Кроки для старост”

Основна мета практикуму – перевірити на скільки добре та якісно засвоїли учасники інформацію з перших онлайн-семінарів, які стосувалися тем “Староста в системі місцевого самоврядування” і «Правовий статус старости. Антикорупційні обмеження».

Модерувала захід – Оксана Гуненкова, радниця з питань децентралізації та місцевого самоврядування ULEAD з Європою в Одеській області Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe.

?Старости мали можливість познайомитися між собою працюючи в маленьких групах по 12-13 осіб, обмінятися досвідом та поділитися враженнями. У групі разом із представниками Одещини вчилися учасники із Запорізької області.

?Під час практикуму розв’язували завдання з юридичних та організаційних питань призначення на посаду старост та звільнення, подання ними декларацій, запобігання конфлікту інтересів, обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

?У мене великий досвід роботи в органах місцевого самоврядування, – зазначила староста з Кілійської громади Галина Іванова. – Але необхідно й надалі навчатись та опановувати сучасні інструменти для професійного розвитку. І добре, що є така можливість отримати відповідні знання під час цього курсу.

?Нагадаємо, що у навчальному курсі “Кроки для старост” беруть участь 300 старост з усіх областей України. І сьогодні одночасно відбулися 24 практикуми у 24 Регіональних офісах “U-LEAD з Європою”.”