Навчальний тренінг “Міста й громади вільні від домашнього насильства”

Працівники відділів освіти та соціального захисту Авангардівської селищної ради пройшли навчальний тренінг, як правильно діяти та надати допомогу при виявленні факту домашнього насильства.

Авангардівська Громада стала однією з 15 міст та громад України, відібраних Фонд Народонаселення ООН в Україні – UNFPA Ukraine у проєкт “Міста й громади вільні від домашнього насильства”.

Навчальний тренінг пройшов 05-07 жовтня в м. Києві в межах проєкту “Міста й громади вільні від домашнього насильства”

??️тренінг для фахівців (психологів та соціальних працівників), які надають послуги постраждалим від домашнього насильства.

✅ Під час тренінгу були висвітлені питання стандартів надання послуг постраждалим та основних аспектів застосування законодавства, створення роботи спеціалізованих служб для постраждалих від домашнього насильства, практичних аспектів роботи психолога, соціального працівника з дорослими та дітьми, постраждалими від насильства.

? Довідково.«Міста та громади, вільні від насильства» – це проєкт Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні з розбудови муніципальних систем запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

?️ Проєкт спрямований на посилення спроможності та ролі міст у розбудові стійких механізмів захисту та надання допомоги постраждалим від домашнього насильства.

? Проєкт передбачає розвиток мережі якісних спеціалізованих послуг і покращення координації та міжвідомчої взаємодії суб’єктів на муніципальному рівні, а також активізацію та залучення мешканців міст до запобігання та раннього виявлення випадків домашнього насильства у громадах.