В Авангардівській Громаді в рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади» відкрили поліцейську станцію.

Забезпечуватиме правоохоронні функції на станції дільничний офіцер поліції Одеського районного управління поліції № 2 лейтенант поліції Станіслав Сунь. 

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» успішно реалізовується на Одещині. Його завдання – забезпечити населення якісними поліцейськими послугами в усіх куточках країни, представником правоохоронних органів, який буде жити поряд зі своєю громадою і турбуватися про її безпеку. Нині в регіоні функціонує 25 поліцейських станцій та 1 Центр безпеки. Серед них – відкрита сьогодні в селищі Авангард.

Урочисте відкриття станції відбулося за участю очільника поліції Одещини Миколи Семенишина, селищного голови Авангардівської селищної громади Сергія Хрустовського, забудовника житлового містечка Артвіль Бориса Голденштейна, власне, поліцейського офіцера даної громади Станіслава Суня та її жителів. 

Начальник ГУНП в Одеській області Микола Семенишин привітав присутніх з продовженням успішного проєкту «Поліцейський офіцер громади і подякував кожному, хто підтримав цю безпекову ініціативу.

«Триває 154 доба війни, і зрозуміло: створення безпекового середовища є одним із пріоритетних напрямків роботи Національної поліції. Дуже приємно, що ви повірили в нас і новації, які вперше за роки незалежності України були задекларовані на Національному форумі розвитку громад за участю Президента нашої держави та міністра внутрішніх справ. Ваша громада не словом, а ділом підтримала проєкт «Поліцейський офіцер громади», створивши всі умови для служби «свого» офіцера поліції, щоб фонові явища, з якими щодня ведуть боротьбу правоохоронні органи, не впливали на комфортне життя мешканців цього сучасного, європейського містечка. Сьогодні ми з вами пишемо історію успіху. Певен: пройде час і ми ініціюватимемо відкриття поліцейських станцій більше, щоб поліція була ближче до населення», – з такими словами звернувся до учасників заходу головний поліцейський області. 

Про те, як рік тому почалася тісна взаємодія поліції та Авангардівської громади, як підписували меморандум про співпрацю, готували робоче місце для поліцейського офіцера громади Станіслава Суня, закуповували службовий автомобіль, необхідне устаткування, коротко пригадав селищний голова ОТГ Сергій Хрустовський.

«Глибоко переконаний, що будь-який спеціаліст набагато якісніше і ефективніше працює там, де він мешкає. Тому дуже правильно, що поліцейський живе в громаді, яку обслуговує. Сьогодні ми маємо спільне завдання – захистити країну від агресора, і я впевнений, що разом нам все вдасться», – зазначив він. 

Підтримав голову громади і забудовник житлового містечка Артвіль Борис Голденштейн, який з  радістю долучився до проєкту, не лише виділивши службове приміщення для поліцейського офіцера громади, а й частково профінансувавши разом з представниками місцевого самоврядування його житло.

«Ми завжди підтримуємо якісні ініціативи голови та громади і з радістю взяли участь у цьому проєкті. Адже розуміємо, що для перемоги повинні працювати всі фронти, в тому числі й тил – сукупність державних, політичних, бізнесових, економічний складових. Коли працює тил, якісно працюють військові», – зауважив Борис Голденштейн.

Залишилися задоволені появою в містечку поліцейської станції та «свого поліцейсього» і його жителі. З лейтенантом поліції Станіславом Сунем містяни знайомі близько року, саме стільки часу минуло, відколи він оселився в Артвілі і зарекомендував себе досвідченим та відповідальним фахівцем.

Сам правоохоронець зазначає коротко: «Я тут, щоб служити та захищати». 

Поліцейський офіцер громади Станіслав Сунь на робочому місці 24/7. За потреби, звертайтеся, він завжди допоможе вирішити будь-яке безпекове питання.