Сьогодні в смт Авангард провели в останню путь нашого жителя і воїна Ісько Павла.

Сьогодні в смт Авангард провели в останню путь нашого жителя і воїна Ісько Павла. Гинуть наші славні захисники, боронячи рідну землю, поповнюючи лави Світлого Небесного Війська.

02.03.1987-05.09.2022 Ісько Павло Валерійович

Він жив звичайним мирним життям, як і мільйони інших українців. Та коли в 2022 році армія орків підступно вдерлася в Україну – став на її захист. Небесний батальйон поповнився ще одним янголом. У війні з російським ворогом загинув наш земляк, Герой, відважний воїн, військовослужбовець – Павло Ісько.

Павло, був справжнім воїном, мужньо боровся за волю та незалежність України, його ім’я вже «золотими» літерами вписано в історію України та Авангардівської громади!

Ми всією громадою сьогодні розділяємо горе родини і той невимовний біль, який неможливо витримати…

Ісько Павло Валерійович народився в місті Одеса, 2 березня 1987 року. До Авангарду родина Ісько переїхали у 1995 році. Павло навчався в Одеській міській загальноосвітній школі номер 130. Вищу освіту отримав в Одеській Державній академії будівництва та архітектури.

19 березня 2022 року  Павло пішов добровольцем до лав збройних сил України. Через стан здоров’я, Павла не відразу мобілізували, але його наполегливість та вихованість привела його до збройних сил України і він став – снайпером, відділення снайперів військової частини А 3821, 137-го окремого батальйону морської піхоти Військово-морських сил.

Жахливу звістку про втрату Павла родина отримали у вересні 2022 року, але поховати військового не було можливим через недоступність до місця загибелі. 5 довгих, жахливих місяців пошуків загиблого сина, чоловіка, батька….., місяці безсонних ночей під шпиталями в надії, що рідна людина поранена, але жива…. Довгі місяці про його долю не було нічого відомо.

10 листопада 2022 року підчас контрнаступальних дій спеціальними силами оборони були звільнені населені пункти в Херсонські області.  Тіло військового знайшли на бойовій позиції під селом Костромка, що на Херсонщині. В цей же час розпочато процедуру підтвердження особи загиблого. 28 лютого 2023 результати експертизи ДНК засвідчили, що загиблий військовий –  Ісько Павло Валерійович.

Дякуємо Павлу Ісько, дякуємо родині за виховання справжнього воїна і за те, що тут ми не зазнали жахіть війни, бо він разом з побратимами зупиняли те безмежне російське зло ціною свого молодого життя….

Герої не вмирають. Вони поповнюють ряди небесного війська і вічно живуть в нашій пам’яті …